Radełko do ciasta

Wyposażenie kuchni w odpowiednie akcesoria sprawia, że przygotowanie każdego dania staje się znacznie prostsze. Nie dziwi więc, że w domowych kuchniach coraz częściej znaleźć można sprzęty i akcesoria kiedyś używane tylko w restauracjach i cukierniach. Ciekawym przykładem jest cieszące się dużą popularnością radełko do ciasta. Do czego służy? Jakie może mieć zastosowanie w domu?

Masa do wypieku

Radełko to jedno z ciekawszych akcesoriów używanych do nadawania masie do wypieku kształtu . Używając radełka można łatwo przyciąć ciasto, czy też ozdobić jego powierzchnię i boki. Dzięki temu uzyskany wypiek zyskuje wyjątkowe walory estetyczne i sprawia, że całe danie staje się prawdziwym dziełem. Nie tylko ze względu na swój smak, ale również z powodu swojego wyglądu. Radełko może być użyte:

  • do wycięcia i przyozdobienia nitek makaronu,
  • do wycięcia i nadania kształtu faworkom,
  • do wycięcia i kształtowania ciasta na ravioli,
  • do kształtowania boków masy na kruche ciasta.

Różne rodzaje radełka

Kupić można różne rodzaje radełek. Producenci zaoferować mogą modele mające ostrza o najróżniejszych kształtach i wielkościach. Oznacza to, że każdy poszukujący radełka do kuchni znajdzie idealny model. Przed kupnem warto sprawdzić, czy istnieje możliwość wymiany ostrzy. Dzięki temu radełko do ciasta posłuży znacznie dłużej.

Radełka do ciast dostępne na: https://sklep.polmarkus.com.pl/radelka-do-ciasta

Ten wpis został opublikowany w kategorii Kuchenne akcesoria. Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Dodaj komentarz